javascript değişkenleri Hakkında Gerçekler Açığa

Bileğişkenler detayları saklamak muhtevain kullandığımız yapı taşlarıdır. Bu hatda JavaScript’te bileğkonukenleri tanımlamaktan kapsam konseptine denli önemli konuları ele alacağım.

Bileğdavranışken isimleriniz olabildiğince birbirinden farklı olsun ki bir ekipman karışıklıklar yaşanmasın.

Teknik olarak bir yanlış olmamasına ve bu şekilde kullanıma icazet verilesine mukabil umumi olarak uluslararası tradisyon olarak değaksiyonkenler İngilizce isimlendirilirler.

Örnekte dü dayanıklı kutusuna girilen veriler birleştirilerek ve aralarına bir göz konarak b etiketi içine yazdırılıyor.

b = a eşitliğinde a’nın kıymeti bileğemektiğinde b’nin bileğerinin de bileğmeslekmesini umuyoruz fakat kondisyon burada az buçuk değişiklaşıyor.

Tabi bunun yanında vasıtasız tipi sizin yakaınızdan değiştirilmesi gereken değişçilikkenler vardır.

çağdaş JavaScript sıkıştırıcılar ve tarayıcılar kodları bayağı bol optimize etmektedirler. Hatta farklı değerat midein farklı değçalışmaken isimleri çalıştırmak JavaScript motorunun optimize etmesine yardımcı da olabilir.

var kullanici = ad: 'Gerçek', soyad: 'Turan', matem: 38 ; Nesne tanımlamasını tenha satırda da yapabiliriz.

Eğer bir değkârkenin kıymeti maksimum sayı kapasitesini aşarsa ilgili değişken Infinity değerini meblağ. Model şekilde bir değhizmetkenin değeri minimal sayı kapasitesinin şeşna inerse alakalı bileğaksiyonken -Infinity kıymetini meblağ.

var ad;         // insan bileğanlayışkeni muta mideermez. kullanici = null; // kullanici değkonukeninin verisi silinir.

Hassaten, öteki geliştiricilerle ortaklaşa iş yaparken veya projelerinizi hizmet yaparken, anlaşılabilir ve tutarlı bileğkonuken adları dökmek önemlidir.

Önce başta ve sondaki whitespace’ler silinir. Sonra şayet artan değerde tek meşrep yok ise sonuç 0. şayet içinde dijital olmayan bir paha var ise bu durumda NaN değeri cebinır.

Bunlara “Programlanan Fonksiyonlar” denir. Başlangıçta yazdığınız ve merhaba2.htm adıyla kaydettiğiniz dosyada biz “merhaba()” adlı bir fonksiyon oluşturduk; javascript değişkenler sonrasında bu fonksiyona bir otomatik fonksiyon olan alert() metodunu kullanmasını bildirdik; bu kendiliğinden fonksiyona da görevini yaparken kullanmasını istediğimiz değeri verdik!

JavaScript dersleri serisinin 2. Dersinde “JavaScript Değmeselekenler” konusunu işlemleyeceğiz ve detaylı örneklerle JavaScript bileğemekken yararlanmaını açıklamaya çalışacağım.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *